У першу чергу фінансової допомоги потребують малі міста – новообраний голова облради Святослав Олійник (ВІДЕО)

17:20, 8 лис. 2019
 
У першу чергу фінансової допомоги потребують малі міста – новообраний голова облради Святослав Олійник (ВІДЕО)

Новим головою Дніпропетровської обласної ради обрали Святослава Олійника. За це проголосував 91 депутат. Екс-голова ради Гліб Пригунов достроково пішов з посади. Це рішення підтримало 87 депутатів.

Нагадаємо, 5 листопада Гліб Пригунов написав заяву про дострокове припинення повноважень. При цьому він залишився депутатом облради.

Гліб Пригунов очолював Дніпропетровську обласну раду з грудня 2015 року. За його словами, заява про складання повноважень – це незгода з тим, що до демократичної коаліції долучились представники колишньої Партії регіонів.

«Відбуваються певні політичні процеси, з якими я особисто не згоден. Тому я прийняв рішення скласти повноваження голови обласної ради. Я залишаюся депутатом, я залишаюсь у місцевій політиці», – сказав Гліб Пригунов.

Про складення повноважень Гліба Пригунова спитали депутатів обласної ради.

«Він сам добровільно написав заяву та висловився щодо складення повноважень. Після його слів, думаю, додати більше нічого. У зв’язку з політичними обставинами у країні, я вважаю, що так і потрібно робити. Спокійно, без скандалів. Мабуть, це піде на користь місту та області», – зауважив Іван Рязанцев, депутат обласної ради.

91-м з 93-х голосів було обрано нового голову облради – Святослава Олійника.

Святослав Олійник двічі був народним депутатом, у 2014-15-у роках працював заступником Ігоря Коломойського, тодішнього голови облдержадміністрації. Наприкінці 2015-го року його обрали першим заступником голови обласної ради.

«Я думаю, що сьогодні ми зможемо більш ефективно працювати саме в тому напрямку, що обласна державна адміністрація та обласна рада будуть більш синхронно готувати принципові рішення щодо фінансування тих чи інших об’єктів у наступному бюджетному році. Більшу увагу особисто я хотів би приділити все-таки розвитку не обласного центру, а розвитку інших територій. Тому що зараз у першу чергу нашої фінансової допомоги потребують малі міста», – сказав новий голова облради Святослав Олійник після обрання.

Першим заступником голови обласної ради сьогодні був обраний депутат від "Опозиційного блоку" Анатолій Адамський. За це проголосувало 89 депутатів.