Наступного року держава повністю профінансує лікування інфарктів, інсультів, пологи та деякі види діагностики – Зоряна Скалецька

15:30, 7 лис. 2019
 
Наступного року держава повністю профінансує лікування інфарктів, інсультів, пологи та деякі види діагностики – Зоряна Скалецька

Наступного року в Україні завдяки програмі медичних гарантій буде повністю профінансоване державою лікування інфарктів, інсультів, пологи та деякі види діагностики. Про це міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька заявила під час робочого візиту до Дніпра.

Вона розказала про реалізацію програми медичних гарантій у 2020 році й презентувала Східний департамент Національної служби здоров’я України.

За її словами, на 2020-й рік на сферу охорони здоров’я передбачено 115 млрд грн. На 100% будуть профінансовані інфаркти, інсульти, пологи, неонатальна допомога та деякі види діагностики.

Також, за програмою медичних гарантій закуповуватимуть інсулін, оплачуватимуть гемодіаліз, послуги для раннього виявлення раку та мамографію.

За словами Зоряни Скалецької, гроші знайдуть і на реабілітацію. А ще – на комп’ютери для медзакладів: хоча б по одному на кожне відділення. Програма медичних гарантій запрацює в повному обсязі з 1 квітня, сказала урядниця.

«Головне –  з 1 квітня наступного року ми отримаємо 72 млрд на надання медичної допомоги і медичних послуг. Це справді той крок, до якого ми так довго йшли. У цій програмі медичних гарантій буде повністю профінансовані для того, щоб громадяни більше не мусили викладати зі своїх кишень кошти – інфаркти, інсульти, пологи, певні види діагностики. Це те, що найбільш критично на сьогодні», – зазначила Зоряна Скалецька, міністерка охорони здоров’я України.