У Дніпрі оголосили вирок павлоградському школяреві, який убив чоловіка та 4-річну дитину, – довічне ув’язнення

18:10, 6 лис. 2019
 
У Дніпрі оголосили вирок павлоградському школяреві, який убив чоловіка та 4-річну дитину, – довічне ув’язнення

У Дніпрі оголосили вирок павлоградському школяреві, який убив чоловіка та 4-річну дитину, – довічне ув’язнення. Також він намагався вбити вагітну жінку. Рішення ухвалив Амур-Нижньодніпровський районний суд міста.

Суд визнав, що Валентин Земцов діяв навмисно і розумів, що робить, хоч і був у стані алкогольного сп’яніння.

Засуджений провину визнав, попросив пробачення у жінки, яка втратила чоловіка і сина. Рік тому вона перестала вимагати для вбивці своїх рідних довічного терміну. На оголошенні вироку її не було.

На засідання суду прийшла тільки мати засудженого. Причини свого вчинку Земцов не пояснює.

Прокурор Віталій Раджа задоволений вироком суду.

«Усі докази, які надавались слідством до суду,  були досліджені в суді, вони узгоджуються між собою. Із доказів була доведена провина Земцова. Він є осудним. Тому суд виніс такий вирок», – сказав Віталій Раджа, прокурор.

Адвокат Юрій Лелеко засудженого вважає його занадто суворим та говорить, що його підзахисний подаватиме на апеляцію.

«Валентин нині, звісно, кається, шкодує про те, що сталося. Цьому сприяло тривале перебування під вартою і спілкування із психологом. Суд оцінку надав досить жорстку і з цим не можна погодитись», – зазначив адвокат Юрій Лелеко.

Нагадаємо, у березні минулого року в Павлограді п’яний 11-класник вдерся до будинку сусідів. Він убив чоловіка на подвір’ї, потім розбив вікно, заліз у будинок та намагався вбити вагітну жінку. Коли вона втратила свідомість, вбив її чотирирічного сина.

18-річного школяра в крові поліція затримала через кілька годин після злочину. Жінка, яка отримала кілька ударів ножем, вижила. За місяць після трагедії вона народила хлопчика.