Дівчину, яка постраждала від пострілу в студентському гуртожитку ДНУ, прооперували (ВІДЕО)

18:02, 6 лис. 2019
 
Дівчину, яка постраждала від пострілу в студентському гуртожитку ДНУ, прооперували (ВІДЕО)

Дівчину, яка постраждала від пострілу в студентському гуртожитку ДНУ, прооперували, вона в стані середньої тяжкості. Про це журналістам Суспільного повідомила завідувачка відділу нейрохірургії обласної дитячої лікарні Вікторія Лісівець. За її словами, зараз життю дівчини нічого не загрожує.

Нагадаємо, в Дніпрі, в гуртожитку університету імені Олеся Гончара, хлопець вистрілив з пістолета Флобера в голову 17-річній студентці, а потім – собі у живіт. Подія сталася 5-го листопада близько 10-ї години вечора.

Того вечора дівчата чекали своєї черги у душ. За словами очевидиці Вікторії Краснокуцької, незнайомий хлопець прийшов у душ у верхньому одязі. Подумавши, що дівчата сміялися з нього, пригрозив усіх розстріляти.

«Ми почули три хлопки, але не зрозуміли та не звернули уваги на них. Все буває. Може, шампунь впав. Ми далі сміялися. Він вийшов, потім підійшов до Соні, сказав “я тебе попереджав” і вистрелив їй у голову. Але Соня встигла увернутися. Їй потрапило за вухом, у м’які тканини. Вона ще була при свідомості, трималася за вухо. Я побігла гукати її хлопця, щоб він допоміг її винести. Ми викликали швидку, поліцію. Вже у кімнаті вона почала втрачати свідомість», – розказала очевидиця Вікторія Краснокуцька.

Сьогодні в обласній дитячій клінічній лікарні дівчині зробили операцію з видалення кулі. За словами Вікторії Лісівець, завідувачки відділу нейрохірургії лікарні, зараз життю дівчини нічого не загрожує.

«Дитина була підготована до оперативного лікування, обстежена. Їй провели рентгенографію черепа, комп’ютерну томографію. Було виявлено металеве тіло в області правої скроні м’яких тканин. Пошкоджень кісток черепа або структури мозку не виявили. Зараз її стан середньої тяжкості. Вона пробуде у лікарні до семи днів. До того, як заживе рана, до зняття швів», – повідомила завідувачка відділу нейрохірургії лікарні Вікторія Лісівець.

Директор студентського містечка Євгеній Сніда каже:  раніше хлопець, який стріляв, не порушував правил внутрішнього розпорядку. Але останнім часом мав проблеми в стосунках з батьками.

«Що його спровокувало на такий вчинок, важко зараз сказати, ми будемо розбиратися», – зазначив Євгеній Сніда, директор студмістечка ДНУ.

За словами Ганни Старчевської, речниці Нацполіції в області, хлопець також вистрілив собі у живіт. Наразі він теж шпиталізований.

«Хлопець теж зараз перебуває в лікарні. Він затриманий у порядку статті 208. На даний час йому буде оголошено про підозру вчинення замаху на вбивство. Йому загрожує досить тривалий термін – до 15 років позбавлення волі. Від будь-яких пояснень він відмовляється», – зауважила Ганна Старчевська, речниця Нацполіції в області.

Сергій Риженко, головний лікар лікарні імені Мечникова, куди доправили пораненого хлопця, пообіцяв прокоментувати його стан завтра.

Представники деканату факультету суспільних наук та міжнародних відносин ДНУ звернулися до ректора щодо відрахування хлопця з університету.