У Кривому Розі поліція перевіряє інформацію щодо булінгу в спортшколі (ВІДЕО)

15:51, 6 лис. 2019
 
У Кривому Розі поліція перевіряє інформацію щодо булінгу в спортшколі (ВІДЕО)

У Кривому Розі поліція перевіряє інформацію щодо булінгу в дитячо-юнацькій спортивній школі №1 у секції хокею. Про це Суспільному повідомила Оксана Лєсонєн, речниця Криворізької поліції.

За її словами, до правоохоронців звернувся один з батьків учнів спортивної школи. Булінг – це агресивна поведінка щодо окремої людини або групи з метою приниження, домінування, фізичного чи психологічного самоствердження, в результаті якого може бути завдана шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого.

Володимир Фомінцев, батько 9-річного хлопця, вважає: щодо його сина здійснюється  постійний булінг. За словами Володимира Фомінцева, інші члени команди копіюють поведінку тренерів по відношенню до його сина.

«Відбувається недопуском дитини, ігноруванням тренувального процесу. Не говорять коли відбувається тренування, тренери й інші вихованці називають дітей зрадниками і, крім цього, є фізичний вплив на дітей. Відповідно до Статуту ДЮСШ, дитина має право на навчальний і тренувальний процес. У цьому випадку даному порушується тренувальний та ігровий процес дітей», – каже батько вихованця спортивної школи №1.

За словами Володимира Фомінцева, він звертався до криворізьких чиновників з проханням сприяти створенню нормального тренувально-виховного процесу у спортивній школі, але відповіді не змінили ситуації.

Альона Сидорова, мати іншого вихованця хокейної секції, так коментує ситуацію: «Ми займаємося вже п’ять років, весь цей час у одного тренера. Я дуже задоволена його діями, тренуваннями. На тренуваннях я дуже часто буваю. І я можу сказати, що ставлення до дітей у нього однакове».

Наразі десятеро батьків, діти яких займаються у секціях фігурного катання та хокею, звернулися до постійної депутатської комісії з питань освіти, науки, спорту та культури з проханням відновити права дітей та притягти до відповідальності осіб, що здійснюють булінг.

«Коли тренери спілкуються зі своїми вихованціями нецензурною лайкою – це є формою емоційного булінгу, це є форма насилля над людиною, приниження людської гідності. Без диму вогню не буває і проблема існує. Зважаючи на існуючу практику роботи комісії за ці чотири роки, можу припустити, що якихось супердієвих механізмів комісія навряд чи буде вживати. Разом із тим, комісія може організувати засідання антибулінгової комісії або звернутися до органів перевірити цю ситуацію», – зазначила депутатка Криворізької міськради Людмила Бурман.

Адміністрація спортшколи відмовилася коментувати ситуацію, мотивуючи це тим, що відповідь має надати антибулінгова комісія, яка займається розглядом заяв батьків.