У Дніпрі освітян вчили надавати невідкладну допомогу (ВІДЕО)

14:10, 5 лис. 2019
 
У Дніпрі освітян вчили надавати невідкладну допомогу (ВІДЕО)

У Дніпрі працівників освітніх закладів вчили надавати невідкладну допомогу. Вчителям показали, як правильно відновлювати дихання та зупиняти кровотечу. Такі знання, впевнені організатори курсу, допоможуть, у разі необхідності врятувати життя дітей. 

Від невідкладної допомоги залежить життя травмованого, говорить інструкторка Катерина Єфіменко. Тому важливо, аби кожен міг правильно її надати.

«Людина може померти буквально за хвилину-три. Важливо встигнути в цей момент надати допомогу. Тому що у нас швидка може приїхати за 10 хвилин. В деяких станах людина помирає набагато швидше», – зауважила інструкторка Катерина Єфіменко.

На курсах навчають як забезпечити прохідність дихальних шляхів, підтримку зовнішнього дихання та кровообігу.

«Ми навчаємо всіх по базовому курсу Базова підтримка життя. Там немає ніякої фармакології, все найпростіше. Цей курс – це те, що має знати громадянин. Особливо вчителі, які працюють з дітьми, а вони дуже рухливі. Як правило, багато травмуються саме дітей», – каже Катерина Єфіменко.

Вчителька Дар’я Луценко вчиться накладати джгут.

«Зупинити артеріальну кровотечу, яка є однією з причин смертності. Тому кожна людина повинна вміти це робити», – вважає Дар’я Луценко.

Наразі, за словами інструкторки Катерини Єфіменко, курси з невідкладної допомоги пройшли більше 1500 працівників освітніх закладів Дніпра.