Прокуратура оскаржує розмір застави для заступника мера Дніпра, підозрюваного в оборудках з ремонтом мосту

15:08, 28 жов. 2019
 
Прокуратура оскаржує розмір застави для заступника мера Дніпра, підозрюваного в оборудках з ремонтом мосту

Прокуратура області оскаржує рішення Дзержинського райсуду Кривого Рогу, яким заступнику мера Дніпра було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у понад 600 тисяч гривень. Про це повідомили в пресслужбі прокуратури області.

У прокуратурі заявили, що наполягають на визначенні застави у розмірі 29 млн грн – «саме такі збитки державі, за версією слідства, спричинено діями підозрюваних під час ремонту Нового мосту в Дніпрі».

Також прокуратура зазначає, що подасть клопотання про відсторонення посадовця від обійманої посади на час слідства.

У прокуратурі підтвердили, що заступник міського голови Дніпра, якого підозрюють у привласненні бюджетних коштів на ремонті Нового мосту і цими днями затримали, був звільнений з-під варти під заставу в 600 тисяч гривень.

Журналісти Суспільного в понеділок зв’язались із заступником міського голови Дніпра Михайлом Лисенком, який, за нашими даними є підозрюваним, однак він від коментарів відмовився.

Віце-мер Михайло Лисенко разом з іншими посадовцями міської ради та підприємства-підрядника підозрюється в скоєнні злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.1 ст.366 Кримінального кодексу України, інформували раніше в облпрокуратурі.