"Читати патріотичну літературу – важливо". До Музею АТО в Дніпрі привезли 7 тонн книжок (ВІДЕО)

19:02, 23 жов. 2019
 

До Музею АТО в Дніпрі привезли 7 тонн книжок та листівок. За словами Юрія Фанигіна, заступника директора Дніпропетровського музею ім. Яворницького, проект розроблявся разом з Міністерством інформормполітики України. Книжки призначені для безкоштовного розповсюдження. У наступні два тижні музей очікує ще одну партію.

«Музей – це дуже важливий майданчик для військових, волонтерів, капеланів, журналістів. Це місце, куди люди приходять. Місце, яке зацікавлене у співпраці та розповсюдженні інформації про цю війну. За жанрами це дуже різноманітні книги — це й есе, і документальний жанр, і художня література. Є і щоденники, і оповіді, збірники», – каже Вадим Якушенко, завідувач відділу АТО Дніпропетровського музею ім. Яворницького

Ганна Теряник – волонтерка та екскурсоводка музею. Її книга «Життя на нулі» створена спільно з фотографом Юрієм Величком, добровольцем батальйону “Донбас”. Ця книга входить у перелік тієї літератури, яку привезли до музею.

«Я згадувала, дивлячись на ці фото, свої волонтерські стосунки з військовими. І згадувала тих хлопців, яким я допомагала чи з якими особисто спілкувалася. І розповідала їхні історії», – каже Ганна Теряник, гід музею.

За словами Юрія Фанигіна, заступника директора музею, книжки будуть безкоштовно передавати в школи, бібліотеки та інформаційні центри.

«Одна з найважливіших місій – це щоб люди розуміли, що читати патріотичну, проукраїнську літературу, про українські історії, які насправді всіх цікавлять, це важливо. Щоб до цього привчали дітей та молодь, вони розуміли, що вона існує», – сказав заступник директора музею Юрій Фанигін.

Загалом проєкт передбачає 11 палетів книжок. Наступного тижня музей отримає другу частину матеріалів.