Міськрада Дніпра пропонує уряду створити комісію для перевірки підприємств-забруднювачів

12:52, 23 жов. 2019
 
Міськрада Дніпра пропонує уряду створити комісію для перевірки підприємств-забруднювачів

Депутати Дніпра ухвалили звернення до Міністерства енергетики та захисту довкілля України та Державної екологічної інспекції України з пропозицією створити спецкомісію для перевірки діяльності підприємств щодо здійснення шкідливих викидів в атмосферу та забруднення довкілля. Таке рішення ухвалили депутати міськради під час чергової сесії 23 жовтня.

За даними з мерії, до складу комісії пропонують включити представників державних органів, а також виконавчих органів мерії, громадськості та фахівців з екобезпеки.

«На сьогодні у Дніпрі спостерігається погіршення екологічної ситуації в частині забруднення атмосферного повітря викидами небезпечних речовин унаслідок діяльності суб’єктів господарювання. Ураховуючи вище зазначене та відсутність відповідних повноважень органів місцевого самоврядування, пропонуємо створити спеціальну комісію для перевірки діяльності підприємств, а також вжити заходів щодо забезпечення постійного моніторингу стану атмосферного повітря в місті Дніпрі», – йдеться у зверненні.

Раніше директор українського гідрометеоцентру Микола Кульбіда повідомив, що в Дніпрі, Кам’янському та Кривому Розі зафіксовано перевищення норм концентрації чадного газу в повітрі. Проблема з підвищенням чадного газу і дрібнодисперсного пилу, каже він, є сезонною. 

Сенсорний прилад ініціативної групи Save Dnipro зафіксував також перевищення норми дрібнодисперсного пилу в більш ніж 10 разів.