У Дніпрі, Кам’янському та Кривому Розі зафіксували перевищення норм вмісту чадного газу в повітрі – гідрометеоцентр

18:57, 22 жов. 2019
 
У Дніпрі, Кам’янському та Кривому Розі зафіксували перевищення норм вмісту чадного газу в повітрі – гідрометеоцентр

У Дніпрі, Кам’янському та Кривому Розі зафіксовано перевищення норм концентрації чадного газу в повітрі. Про це повідомив директор українського гідрометеоцентру Микола Кульбіда. Проблема з підвищенням чадного газу і дрібнодисперсного пилу, каже він, є сезонною. 

«Лише в Дніпрі, Кам’янському, Кривому Розі, Львові і Одесі відбулося перевищення гранично допустимої концентрації, але таке перевищення є характерним для осіннього періоду», – зазначив Микола Кульбіда.

Учора на онлайн-карті моніторингового ресурсу Windy з’явилися дані про те, що на території Східної й Центральної України небезпечно підвищений рівень чадного газу.

Еколог Олексій Ангурець каже, що протягом останнього тижня в Дніпрі "катастрофічного забруднення СО не було".

«Цей сайт, ця картинка є інтерпретація європейської системи «Копернікус», яка в Західній Європі базується на суміші даних станцій моніторингу наземних, космічних зйомок. Що стосується України, вони не мають даних з наших станцій моніторингу. Проте катастрофічного забруднення СО не було», – сказав дніпровський еколог Олексій Ангурець.

Сенсорний прилад ініціативної групи Save Dnipro зафіксував перевищення норми іншого небезпечного продукту горіння – дрібнодисперсного пилу - в більш ніж 10 разів. 

«Декілька факторів впливають на це. По-перше, почався сезон прибирання в обійстях, люди спалюють листя. По-друге, метеорологічні умови такі, що пил, який продукується автівками, підприємствами, не розсіюється далі, не летить далі», – зауважив член ініціативної групи Save Dnipro Павло Ткаченко.