Поліція Кривого Рогу відкрила справу через нанесення тілесних ушкоджень покупцю супермаркету

18:43, 21 жов. 2019
 
Поліція Кривого Рогу відкрила справу через нанесення тілесних ушкоджень покупцю супермаркету

Поліція Кривого Рогу відкрила кримінальне провадження через інцидент, який стався вчора між покупцем та касиром одного з супермаркетів. Про це повідомила Оксана Лєсонєн, речниця криворізької поліції. На виклик охоронців магазину прибули працівники приватного охоронного агентства та, застосувавши силу, повалили покупця на підлогу. За словами свідків, чоловіку стало зле і він знепритомнів.

За фактом подій, які мали місце 18 жовтня біля одного з супермаркетів на території Саксаганського району, поліцією відкрито кримінальне провадження – умисні легкі тілесні ушкодження, каже Оксана Лєсонєн, речниця міської поліції.

Ірина Уманська, яка стала свідком подій, розповіла про те, що ситуація виникла через непорозуміння. Чоловік з вадами мовлення та слуху намагався жестами пояснити щось касиру.

«На мій погляд, він просто зіткнувся з нерозумінням, що його не зрозуміли. Він вів себе не агресивно, але досить емоційно, він махав руками, показував щось жестами. Його просто не зрозуміли і розцінили це як агресію. Його скрутили, поклали на живіт. Хлопці, місцеві, переконали, щоб його винести на подвір’я, щоб він дихав свіжим повітрям. Йому було погано, було тяжке дихання, ніхто не знав що робити. Людина просто показувала жестами, які загалу можуть здаватися як агресія. На справді я того не бачила, щоб він агресивний був», – зазначила Ірина Уманська.

За словами Сергія Демченка, речника корпорації мережі супермаркетів, охорона магазину діяла, згідно зі своїми обов’язками.

«Цей покупець взяв пляшку пива і намагався вийти, не сплативши на касі. Наші охоронці затримали цього покупця. Наша охорона викликала нашу підрядну організацію - охоронне агентство. Якщо було перевищення службових обов’язків з боку працівників цієї підрядної організації, тоді компанія буде розглядати питання щодо припинення подальшої співпраці з цим охоронним агентством», – сказав речник мережі супермаркетів Сергій Демченко.

Кореспонденти Суспільного намагалися зв’язатись із чоловіком, але, за словами представників криворізького осередку Українського товариства глухих, до складу якого він входить, чоловік перебуває удома і не хоче спілкуватися із журналістами.