У Дніпрі провели чемпіонат з дог-пулера – собачої гри (ВІДЕО)

14:17, 21 жов. 2019
 
У Дніпрі провели чемпіонат з дог-пулера – собачої гри (ВІДЕО)

У Дніпрі цими вихідними провели чемпіонат з дог-пулера – собачої гри. Вона зародилася в Україні у 2012 році й з того часу, за словами організаторки змагань Катерини Головачової, стала відомою в усьому світі. Всесвітні змагання з дог-пулера проводили двічі. Першого разу українці вибороли золото, вдруге – бронзу. Дніпровські дог-пулерівці налаштовані повернути Україні кубок чемпіона наступного року.

Сергій Бебко виховав чемпіонку: його трирічна собака Баді виборює золото – в Україні і на світових чемпіонатах. У неї талан, каже чоловік. Тренуються хвилин по тридцять на декілька днів.

«Позаймалися, поїхали на чемпіонат України, взяли два перших місця. Сам тренував її, без нікого», – каже Сергій Бебко, учасник змагань.

Максим Семеняк привів сюди новачка – зі своєю Квінсі на таких змагання уперше. Хвилюється, аби його вихованка не відволікалася.

«Думаємо, у нас все вийде, хоча трохи хвилюємося, що буде відволікатися на якісь зовнішні фактори, які не так часто присутні у її житті, як тут, на полі, – багато собак, багато різних запахів», – розказав Максим Семеняк, учасник змагань.

54 собаки, гра у дог-пулер та фрісбі – учасників оцінюють за жорсткими правилами, каже організорка змагань Катерина Головачова.

«Дог-пулер — це дві дисципліни: перша, де собака має бігати за господарем (пулер — це тренувальний знаряд, кільце, яке господар має кидати у різні боки) і приносити в ту зону, звідки викинули кільце. І другий вид дог-пулера — друга дисципліна — це стрибки, де госопдар пропонує собаці доскочити до пулера, зробити захват зубами. Якщо собака стрибнула і відірвала дві лапи від землі — начисляється один бал. Якщо собака відриває всі чотири лапи, під час захвату, то начислюється два бала. Це, звісно, веселі ігри, але є певні правила і виходить такий собі симбіоз спорту та гри», – зазначила Катерина Головачова, організаторка змагань.

Собаки, котрі назбирають найбільше балів, отримають кубки, медалі, іграшки, новеньку амуніцію та смаколики.