Підозрюваному в стрілянині та вбивстві на Набережній Заводській обрали запобіжний захід

18:09, 19 жов. 2019
 
Підозрюваному в стрілянині та вбивстві на Набережній Заводській обрали запобіжний захід

Індустріальний районний суд Дніпра обрав запобіжний захід Михайлові Лавриненку, якого підозрюють у вбивстві чоловіка у автівці на Набержній Заводській 17 жовтня, — тримання під вартою терміном на 60 днів. На цьому наполягала сторона обвинувачення.

"Лавриненко може переховуватись від органів досудового розслідування та суду, може спотворити речі. Так як він вказав на місце, де він залишив зброю, з якої стріляв, проте, на даний час будуть призначені експертизи та визначено, чи саме з цієї зброї було вбито потерпілого. Окрім цього, не допитані всі свідки, це місце є публічним, там було на той час багато людей. І є підстави вважати, що Лавриненко може здійснювати вплив на свідків", - сказала прокурорка Наталя Мікуліна.

Адвокат підозрюваного просив домашній арешт. Михайло Лавриненко говорить, що це було не умисне вбивство, а самозахист. Також він сказав, що має зареєстровану гладкоствольну зброю. 

"На мене було скоєно напад невідомими людьми. Вони в мне стріляли, і я захищався. Щодо скоєного, я співчуваю, що так сталось", - сказав Михайло Лавриненко

Нагадаємо, ввечері 17 жовтня у Дніпрі розстріляли Мерседес 27-річного чоловіка. Він загинув на місці від вогнепального поранення. Це сталося на Набережній Заводській поблизу одного з яхт-клубів міста. До поліції виклик надійшов о 18 годині.

Спочатку поліцейські затримали чотирьох чоловіків. Всі вони виявилися непричетними. Про це розповіла речниця обласної поліції Ганна Страчевська. Потім затримали 30-річного підозрюваного. Під час обшуку у підозрюваного вилучили гладкоствольну мисливську помпову рушницю. На місці злочину знайшли сім стріляних гільз та інші речові докази.

Відкрито кримінальне провадження за статтею "умисне вбивство" - підозрюваному загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.