Поліція відкрила справу через навмисний підпал двох магазинів та двох вантажівок у селі на Дніпропетровщині (ВІДЕО)

18:05, 15 жов. 2019
 
Поліція відкрила справу через навмисний підпал двох магазинів та двох вантажівок у селі на Дніпропетровщині (ВІДЕО)

На Дніпропетровщині, у селі Заріччя, підпалили два магазини та дві вантажівки. За словами власника однієї з вантажівок Олександра Третяка, він підозрює у скоєні злочину людей з Верхньодніпровська, які вимагали від фермерів платити їм так звану «данину» у розмірі 300 гривень за гектар. Люди відмовились, і за два дні у їхньому селі почалися підпали.

Близько першої години ночі 11 листопада в селі Заріччя почав горіти магазин та дві вантажівки, розповідає Євген Коваленко, орендатор магазину.

«Зірвали ролет, розбили вікно й укинули всередину запалювальну суміш. Самого товару приблизно на мільйон, ремонт будівлі десь пів мільйона гривень», – каже Євген Коваленко.

Зловмисники намагалися підпалити ще один магазин, що знаходиться поряд. Але не встигли, розповідає Євген Коваленко, бо спрацювала сигналізація. На місце події приїхала поліція та пожежники. Підпалили у селі також дві вантажівки, вартістю понад пів мільйона кожна.

«Рама згоріла, кабіни нема, це практично повністю знищений автомобіль. Я пов’язую з тим, що їздили у нас тут по вулиці бандити перед цим, за два дні. Залякували фермерів, підприємців», – розповів Олександр Третяк, власник вантажівки.

Люди, які вимагали від фермерів сплати так звану «данину» в розмірі 300 гривень за гектар, заїжджали і до фермера Андрія Винника.

«Догадуємося, що це все пов’язане з нашими землями. Особливо не погрожували, але давали зрозуміти. «Платіть, і будете спати спокійно», – зазначав фермер Андрій Винник.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом навмисного підпалу майна. Підозрюваним загрожує позбавлення волі строком до 15 років. Наразі тривають слідчі дії.

"Треба провести експертизу пально-мастильних матеріалів, котрі були вилучені на місці події, і провести перевірку осіб, котрих ми підозрюємо у скоєні даного кримінального правопорушення", – сказав у коментарі Суспільному начальник Верхньодніпровського відділення поліції Андрій Харченко.