У Дніпрі вшанували пам’ять загиблих бійців на сході країни

14:06, 14 жов. 2019
 
У Дніпрі вшанували пам’ять загиблих бійців на сході країни

У Дніпрі вшанували пам’ять загиблих бійців на сході з нагоди Дня захисника України. Квіти до пам’ятників на Алеї пам’яті поклали родичі військовослужбовців, тих, хто не повернувся із боїв, волонтери та ветерани.

Любов Капітоненко втратила 27-річного сина Євгена у 2014 році. Він загинув у боях у Пісках. Снаряд влетів в укріплення українських бійців й спалив все дотла, каже жінка. Сина-танкіста вона навіть не поховала. Сподівається, що він може бути у полоні, живий. Сьогодні сюди принесла квіти, аби вшанувати усіх, хто віддав свої життя, захищаючи Україну.

"Мені важливий цей день, день пам’яті, зустріч з вами, зустрічі родин загиблих. Усім бажаю миру, добра. А дітям нашим — вони герої — вічний спокій", — говорить Любов.

Денис Гонтар — ветеран АТО. Прийшов на Алею пам’яті, щоб згадати своїх друзів, котрі полягли у боях за Україну, зокрема десантників 25-ї бригади, чий літак, ІЛ-76, збили у Луганську. Чоловік рік відслужив у збройних силах, має кілька поранень. Говорить: для нього свято захисника України, насамперед, день пам’яті.

"Це пам’ять про тих, кого з нами зараз немає — це мої друзі, мої побратими. І якщо ми їх не будемо згадувати, то ми просто втратимо Україну. Їх потрібно пам’ятати за те, що вони віддали своє життя — за Україну і за наш народ. Якби не вони і не такі, як ми, було б, мабуть, усе набагато гірше, — говорить Денис Гонтар. 

Поклавши квіти на Алеї пам’яті, родичі загиблих, ветерани та волонтери пройшлися містом ходою до Історичного музею вздовж проспекта Дмитра Яворницького.