У Дніпрі відкрили фотовиставку «Перерваний політ», присвячену родинам загиблих воїнів (ФОТО)

14:42, 11 жов. 2019
 
У Дніпрі відкрили фотовиставку «Перерваний політ», присвячену родинам загиблих воїнів (ФОТО)

 

У холі Дніпропетровській облдержадміністрації сьогодні відкрили фотовиставку "Перерваний політ", присвячену родинам загиблих бійців. На ній представлені 18 світлин шести сімей полеглих на Донбасі українських військовослужбовців.

Захід приурочили до Дня захисника України.

Нова експозиція – це частина проєкту «Заради них», який реалізують на Дніпропетровщині шостий рік поспіль.

Як зазначила начальниця управління з питань учасників АТО Дніпропетровської облдержадміністрації Наталія Шуліка, це не перша серія світлин, героями якої стали рідні загиблих військових.

«Торік ми фотографували родини біля порожнього стільця, який символізував відсутність бійця, то цього року ми вирішили фотографувати так, аби показати, що родина пам’ятає про загиблого, але ця пустота – ми її вже не показуємо. Ми кажемо, що життя продовжується і родина разом», – розповіла Наталія Шуліка.

Одна з учасниць проєкту – Юлія Драган, дружина загиблого військовослужбовця 93-ї механізованої бригади Олексія Драгана. Жінка сфотографувалася разом з 11-річною донькою Софією.

«Чоловік був мобілізований 5 квітня 2014 року, у першу хвилю мобілізації. Тримали з ним зв’язок. Щоранку і щовечора він мені телефонував. Зв’язок обірвався 13 вересня. Він мені подзвонив і сказав, що іде бій і він мені передзвонить потім. Це була остання розмова… Він був порядним, чесним, таких, мабуть, немає», – сказала Юлія Драган.

Виставка триватиме упродовж місяця.

За словами Наталії Шуліки, світлини цієї та інших експозицій проєкту «Заради них» увійдуть до альманаху, який побачить світ наприкінці року.