Комунальники встановили синьо-жовті прапори біля могил загиблих бійців на Краснопільському цвинтарі

17:39, 10 жов. 2019
 
Комунальники встановили синьо-жовті прапори біля могил загиблих бійців на Краснопільському цвинтарі

У Дніпрі, на Краснопільському кладовищі, комунальники встановили синьо-жовті прапори біля могил загиблих бійців. На 67 флагштоків витратили близько 20 тисяч гривень, цю суму зібрали за рахунок добровільних внесків.

Прапори тимчасові – їх ставитимуть на свята та пам’ятні дати, після чого зніматимуть. За проєктом, цього тижня замінять хрести, які погнили.

Навесні наступного року встановлять 18 флагштоків з символікою бригад, поряд поставлять лавки та облаштують зелену зону.

«Активісти поставили 21 прапор на кладовищі. У батьків це викликало багато питань: “Чому 21, чому не 8?”. Ми просто доглядаємо цю ділянку, але не несемо за неї відповідальність. Почалися акти вандалізму, дехто просто знімав кріплення, на якому були прапори, щоб здати це залізо. Якщо дує сильний вітер, прапори падають і відлітали кудись, декілька раз місцеві приносили нам їх. Три дні тому до мене звернулися громадські організації, з проханням встановлення прапорів до свята Захисника України», – зазначив Олександр Тюменцев, директор КП «Ритуальна служба».

«Подзвонили одній стороні, потім іншій, щоб прийти до якогось результату. Наша позиція однозначна: якщо є комунальне підприємство, яке повинне займатися благоустроєм кладовища, а воно фінансується бюджетом міста. Чому ми повинні займатися цим за свої гроші?! А ми багато років займаємося цим за власні гроші. Ми написали лист до комунального підприємства, і сьогодні вони встановили. Зараз нас все влаштовує, прапори стоять, все добре», – додав Армен Мартіросов, член громадського формування “Батальйон Придніпров’я”.

Нагадаємо, місяць тому комунальники зняли прапори, які були встановлені біля могил загиблих бійці. 21 державний прапор та 8 прапорів батальйону “Донбас” у серпні встановили військовослужбовці та волонтери. За словами директорки департаменту соціальної політики Юлії Дмитрової, встановлення цих прапорів не було погоджено з міськрадою.