Ґрунтові води біля гуртожитку «Дніпровської політехніки» в Дніпрі знаходяться на безпечній глибині – комісія

16:16, 10 жов. 2019
 
Ґрунтові води біля гуртожитку «Дніпровської політехніки» в Дніпрі знаходяться на безпечній глибині – комісія

Ґрунтові води в районі гуртожитку №2 «Дніпровської політехніки» в Дніпрі знаходяться на безпечній глибині – 20 метрів. Такими є перші висновки гідрогеологічної експертизи, повідомив заступник голови надзвичайної комісії Олександр Шикуленко.

За його словами, далі експертна група досліджуватиме проспект Дмитра Яворницького – на ділянці від гуртожитку до монументу Вічної Слава.

«Коли ми отримаємо усі результати обох експертиз, зможемо вирішити щодо відновлення руху транспорту цим кварталом, а також доступу людей до будівлі. Перші результати досить обнадійливі. Тому ми частково відкрили рух для пішоходів», – зазначив Олександр Шикуленко

У самій будівлі гуртожитку зараз працюють спеціалісти Придніпровської академії будівництва та архітектури. Вони обстежують приміщення та фундамент. Після проведення експертизи вони нададуть висновки щодо безпеки будівлі та рекомендації з її укріплення та реконструкції.

Олександр Шикуленко також повідомив, що надзвичайна комісія зобов’яже комунальні, державні та приватні підприємства здійснити ревізію усіх ділянок, на яких вони проводять земельні роботи. Висновки мають надати до 17 жовтня. 

5-го жовтня біля гуртожитку "Дніпровської політехніки" № 2 утворилась яма, яка могла стати причиною тріщини в стіні будівлі. Її засипали землею та бетоном. Тоді ж зафіксували зміщення будинку на 1 см. На стінах встановили маячки, щоб стежити, чи є подальші зміщення стін. Близько 200 студентів евакуювали в інші гуртожитки, зокрема в сусідній.