У школі №139 Дніпра зафіксовано один випадок захворювання на гепатит – обласний лабораторний центр

11:08, 10 жов. 2019
 
У школі №139 Дніпра зафіксовано один випадок захворювання на гепатит – обласний лабораторний центр

У дніпровській школі №139 зафіксовано один випадок захворювання на гепатит. Про це журналістам Суспільного повідомив в. о директора державної установи «Дніпропетровський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Олександр Штепа.

«На сьогодні є одне екстрене повідомлення з інфекційної міської лікарні про один випадок гепатиту в школі №139, у 9-ому класі. Ми не можемо говорити, що це спалах, бо ми не перевіряємо», – сказав в. о. директора обласного лабораторного центру Олександр Штепа.

За його словами, перевірка випадку – це функція фахівців Держпродспоживслужби.

Раніше у в департаменті гуманітарної політики Дніпровської міської ради заявили, що офіційних підтверджень інформації про спалах гепатиту в школі немає.

«У соціальних мережах поширюється інформація щодо спалаху гепатиту А в НВК №139. На даний час офіційного підтвердження зазначеної інформації немає», – йдеться у повідомленні.

10 жовтня до закладу освіти мають виїхати фахівці для здійснення  епідеміологічного розслідування з відбором проб зовнішнього середовища, поінформували в департаменті.