Суд у Дніпрі визнав неправомірним зростання проїзду в метро до 6 гривень

17:44, 8 жов. 2019
 
Суд у Дніпрі визнав неправомірним зростання проїзду в метро до 6 гривень

Учора Дніпровський окружний адміністративний суд виніс рішення щодо неправомірності підвищення вартості проїзду в метрополітені. Цей позов подала громадська організація «Платформа «Громадський контроль». Підвищити вартість проїзду в електротранспорті до 6 гривень планувалося з третього серпня. Таке рішення ухвалив виконавчий комітет міськради, але посадовці не дотримались процедури. Тому суд визнав підвищення необґрунтованим.    

«Є дві речі, які міська рада не витримала: це не був опублікований проєкт рішень за 20 днів і друга – не була витримана регуляторна процедура, тобто не було опубліковано обґрунтування тарифу і вплив на усі зацікавлені особи та наслідки, тобто в даному випадку на населення. Суд визнав, що рішення неправомірне, тому що воно не відповідало законодавству», – сказав Денис Селін, голова правління платформи “Громадський контроль”.

У мерії ж кажуть, що рішення про зростання цін обґрунтоване.

«Основними причинами підвищення вартості проїзду у дніпровському метрополітені були підвищення вартості електроенергії на ринку електроенергії, також зростання ціни на паливно-мастильні матеріали, також запчастини, які необхідні для ремонту інфраструктури та самих вагонів метрополітену», – заявив Олександр Компанієць, заступник начальника управління транспорту Дніпровської міської ради

У пресслужбі міськради повідомили, що мерія подаватиме апеляцію на рішення суду щодо метро. Коли – не уточнюють. Нагадаємо, минулого тижня суд виніс схоже рішення щодо неправомірності підвищення цін на проїзд у трамваях та тролейбусах.