Призовники Дніпропетровщини присягнули на вірність українському народу (ВІДЕО)

16:03, 8 жов. 2019
 
Призовники Дніпропетровщини присягнули на вірність українському народу (ВІДЕО)

Сьогодні під стінами облдержадміністрації відбулась присяга військовослужбовців-строковиків на вірність українському народу. Після урочистої частини на військову службу відправили першу сотню новобранців.

Артем Пилипенко до присяги навчався у технікумі та працював водієм. Після чого самостійно вирішив піти до армії. Служити буде у прикордонних військах  

«Щось нове відкрити для себе хочеться, поїхати поспілкуватись з хлопцями такими ж, як я, які вирішили поїхати та разом пройти цей шлях», – каже Артем Пилипенко, призовник.

Оксана Марченко приїхала підтримати сина перед відправленням до армії. Жінка дуже хвилюється, але рада тому, що син піде до війська.

«Він стане справжнім чоловіком, це моя надія, наше майбутнє, наша гордість», – сказала Оксана Марченко, мати призовника.

Призовники не будуть брати участь у реальних бойових діях в зоні проведення ООС, розповів заступник військового комісара по роботі з особовим складом Сергій Полуциган.

«Призовники, яких ми відправляємо до лав Збройних Сил та інших військових формувань, будуть проходити військову службу, безпосередньо, в пунктах постійної дислокації військових частин, вони в жодному разі не можуть бути залучені, і не будуть залучатись для виконання бойових завдань в зону ООС вони будуть отримувати свої військові навички виключно в пунктах дислокації військових частин», – зазначив Сергій Полуциган, заступник військового комісара.

Загалом цієї осені до війська планують призвати 1490 жителів Дніпропетровщини.