Мешканці Черкаського та Гвардійського звернулись до поліції через проблеми з водою (ВІДЕО)

17:49, 3 жов. 2019
 
Мешканці Черкаського та Гвардійського звернулись до поліції через проблеми з водою (ВІДЕО)

Мешканці Черкаського та Гвардійського написали колективну заяву до поліції на виконувачку обов’язків голови Новомосковської райради Валентину Павлову. Вона відмовилася скликати позачергову сесію, на якій повинні були виділити 4 мільйони 300 тисяч гривень райводоканалу. Ці гроші підприємству потрібні, щоб погасити борг за електроенергію. Місяць у Черкаському та Гвардійському не було води. Останні два дні пускають на 1-2 години.

Завтра останній термін, щоб погасити борг. За словами заступника сільського голови Юрія Тарана, якщо електроенергію вимкнуть хоча б на день, потрібен буде місяць, щоб заново запустити воду.

Упродовж місяця мешканці Черкаського і Гвардійського живуть без води. 4-го вересня підприємству, яке постачає воду до цих селищ, вимкнули електрику за борги. 5-го вересня ввімкнули. Під час повторного запуску води труби під тиском почало розривати через зношеність. Мешканець Черкаського Сергій Гоша каже: проблеми з водопостачанням в селищі не можуть вирішити третій рік поспіль.

«Попереду в нас холод, ніхто ремонтувати не зможе, тому що хлопці-ремонтники пірнають у воду і під водою забивають дерев’яні чопики для того, щоб не було поривів. І йде сезон опалювання, який також буде під загрозою. Дитячий садок в Черкаському не працював три тижні. Буквально два дні тільки почав працювати. Діти ходили з батьками у військові частини та шикувались разом із солдатами на плацу», – розповів Сергій Гоша, житель Черкаського.

Борг підприємства за електроенергію складає 20 млн грн. Тиждень тому Новомосковська райрада мала прийняти рішення щодо виділення райводоканалу 4 мільйонів 300 тисяч гривень – мінімальної частини боргу за електропостачання. Із 39 депутатів до сесійної зали прийшли 15, для ухвалення рішення необхідно щонайменше 19. Засідання перенесли на 30-е вересня, воно також не відбулося. Мешканці Черкаського та Гвардійського написали колективну заяву в поліцію на керівницю райради Валентину Павлову.

«Павловій Валентині Семенівні вирішити питання про проведення позачергової сесії, щодо виділення коштів, для погашення заборгованості. Термін- невідкладно. Це все, правоохоронні органи нехай тепер розбираються», – повідомив Юрій Таран, заступник сільського голови Гвардійського.  

Люди невдоволені тим, що голова райради відмовилася скликати позачергову сесію, керуючись регламентом райради. Посадовиця говорить, що зібрати всіх депутатів —проблема.

«Кожен депутат у себе на районі хоче щось зробити, у кожного є програма. І коли гроші виділяються на райводоканал, ці депутати не доотримують своїх коштів, на свій округ. Райводоканал був дуже неприбутковим. І тарифи, які ми закладали і сплачують, не співпадають із витратами, які йдуть на сам райводоканал», – сказала Валентина Павлова, т. в. о голови Новомосковської райради

Учора пройшла нарада із надзвичайних ситуацій, на якій вирішили частково погасити борг у розмірі 200 тисяч для того, щоб до понеділка, поки голова райради не вийде з відпустки, електроенергію не вимкнули.