Мерія Дніпра оскаржуватиме рішення суду щодо скасування здорожчання проїзду в електротранспорті

12:57, 2 жов. 2019
 
Мерія Дніпра оскаржуватиме рішення суду щодо скасування здорожчання проїзду в електротранспорті

Міська рада Дніпра не погоджується з рішенням суду першої інстанції щодо скасування здорожчання проїзду в електротранспорті й буде його оскаржувати упродовж 30 днів, як передбачено законом. Про це розповів директор департаменту правового забезпечення міськради Артем Павлов. Суд визначив, що дії виконкому міськради щодо підвищення тарифу на електротранспорт є протиправними. У мерії з цим не згодні.

«Суд дійшов до висновку, що це регуляторний акт. Ми з цим не погоджуємося. Вважаємо, що це акт індивідуального характеру, який визначає тарифи, саме для нашого комунального підприємства. Ця наша позиція, в тому числі, ґрунтується на позиції Державної регуляторної служби, яка неодноразово зазначала, що подібні рішення є індивідуальними актами й не містять ознак регуляторного акту. До того моменту, поки не буде вже сталої практики верховних судів, ці категорії спорів, ми будемо оскаржувати рішення. Ми в них вбачаємо порушення норм, і наших законних інтересів», – сказав Артем Павлов, директор департаменту правового забезпечення міськради.

Раніше в Дніпрі через суд скасували подорожчання проїзду в електротранспорті. Обласний адміністративний суд ухвалив рішення за позовом громадської організації «Платформа «Громадський контроль». За словами представника організації Дениса Селіна, рішення міськради підвищити вартість проїзду незаконне, бо не був витриманий термін публікації проєкту та не було громадського обговорення.

У липні на сайті мерії був оприлюднений проєкт рішення про здорожчання проїзду в електротранспорті з 3 серпня до 6 гривень. Рішення ухвалив виконком мерії 26 липня. Пізніше чинність рішення було тимчасово зупинено, інформували в міськраді.

Влітку директор департаменту транспорту міськради Ігор Маковцев заявляв, що собівартість проїзду в електротранспорті Дніпра становить 9 грн 20 коп.