У Дніпрі через суд скасували подорожчання проїзду в електротранспорті

16:15, 1 жов. 2019
 
У Дніпрі через суд скасували подорожчання проїзду в електротранспорті

У Дніпрі скасували подорожчання проїзду в електротранспорті. Обласний адміністративний суд ухвалив рішення за позовом громадської організації «Платформа «Громадський контроль».

За словами представника організації Дениса Селіна, рішення міськради підвищити вартість проїзду є незаконним: не був витриманий термін публікації проєкту, як того вимагає законодавство, а також не було проведене громадське обговорення.

«Питання підняття тарифу має проходити регуляторну процедуру. Має бути опублікований регуляторний акт, пройти публічне обговорення, має бути деталізована ситуація як розраховувався тариф. Наразі у нас немає документів в публічному просторі, згідно з якими це підвищення було розумним», – зазначив Денис Селін.

Як повідомила представниця пресслужби Дніпровської міськради Інна Варюха, в мерії прокоментують цю ситуацію завтра.

Раніше на сайті мерії був оприлюднений проєкт рішення про здорожчання проїзду в електротранспорті з 3 серпня до 6 гривень. Рішення ухвалив виконком мерії 26 липня. Пізніше чинність рішення було тимчасово зупинено, інформували в міськраді.

Влітку директор департаменту транспорту міськради Ігор Маковцев заявляв, що собівартість проїзду в електротранспорті Дніпра становить 9 грн 20 коп.