«ОПОРА»: Дніпро посіло 17-е місце серед обласних центрів за публічністю міської влади

15:43, 1 жов. 2019
 
«ОПОРА»: Дніпро посіло 17-е місце серед обласних центрів за публічністю міської влади

Дніпро посіло 17-е місце серед 24-х областей України за показником публічності міської влади. Цей показник у Дніпровської міської ради у 2018 році, вперше за шість років, досягнув задовільного рівня за шкалою оцінювання – майже 63%.  Про це розповів член «Громадянської мережі «ОПОРА» Денис Давидов.

Показники збільшились завдяки роботі сайту міськради, який доопрацьовують та оновлюють. За словами Дениса Давидова, незважаючи на збільшення відсотку публічності, залишаються недоліки.

«У депутатів є депутатські фонди, гроші, які виділяються на виконання доручень виборців, і от інформації про використання цих коштів у публічному доступі немає. Якщо переходити до міського голови, то до недоліків ми віднесли відсутність інформації про радників міського голови, інколи відсутня біографія цих радників, іноді вони не всі там перераховані. Також відсутня інформація про конкурс на заміщення вакантних посад в міській раді. Суттєвим недоліком в роботі міського голови за 2018 рік ми назвали підзвітність», – сказав Денис Давидов, член «Громадянської мережі «ОПОРА».

У мерії цю заяву поки не коментували.