У спецшколі Кривого Рогу стався спалах гострої кишкової інфекції: із симптомами – 21 дитина (ОНОВЛЕНО)

15:21, 26 вер. 2019
 
У спецшколі Кривого Рогу стався спалах гострої кишкової інфекції: із симптомами – 21 дитина (ОНОВЛЕНО)

У Криворізькій спеціалізованій школи №118 стався спалах захворюваності на гостру кишкову інфекцію. Про це повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

Станом на ранок 26 вересня з симптомами гострої кишкової інфекції до медиків звернулося 19 дітей. Усі вони перебувають на амбулаторному лікуванні, батьки захворілих дітей відмовились від госпіталізації.

"25 вересня до 11-ої амбулаторії центру сімейної медицини № 4 звернулося 17 дітей зі скаргами. Усі ці діти відвідують ЗОШ № 118 з 1-го по 4-ий класи. Стан дітей на момент звернення - від легкого ступеня тяжкості до середньої важкості. Жодна дитина не була госпіталізована. Усім була надана допомога і призначено амбулаторне лікування", - сказала Суспільному лікарка амбулаторії №11 ЦСМ № 4 Марина Кирилова.

Як повідомила журналыстам Суспільного Неля Полюхович, начальниця відділу санепіднагляду Держпродспоживсслужби в Дніпропетровській області, станом на 14.00 під амбулаторним спостереженням перебувала вже 21 дитина.

«До Держпродспоживслужби почала надходити інформація про захворювання дітей в цьому навчальному закладі 25 вересня, тобто вчора. Спеціалісти Держпродспоживслужби вчора розпочали вже проводити розслідування причин захворюваності дітей в цьому закладі. Ці розслідування ще тривають. Сьогодні наша лабораторія проводила дослідження, відбирались проби, зразки  харчових продуктів, питна вода, досліджувались змиви із зовнішнього середовища у навчальному закладі, тобто ситуація з’ясовується. Діти перебувають на амбулаторному лікуванні. Тобто стан здоров’я дітей середньої важкості.  Від госпіталізації в лікувально-профілактичний заклад батьки відмовились», – сказала Неля Полюхович.

Для остаточного встановлення причин захворювання дітей очікують на результати лабораторного дослідження. На це потрібно приблизно п’ять робочих днів, сказала фахівець. 

Протиепідемічні заходи тривають.