Суд переніс розгляд апеляції щодо запобіжного заходу одного з підозрюваних у зловживаннях на ремонті мосту в Дніпрі

17:43, 23 вер. 2019
 
Суд переніс розгляд апеляції щодо запобіжного заходу одного з підозрюваних у зловживаннях на ремонті  мосту в Дніпрі

Сторона захисту Михайла Бекера, якого підозрюють у розкраданні коштів під час ремонту Центрального мосту в Дніпрі, заявила, що в справі є порушення зі боку прокуратури: повідомлення про підозру не було підписане Бекером, отож вважається неврученим, і обрання запобіжного заходу судом неможливе.

Апеляційний суд Дніпропетровської області сьогодні переніс засідання через невчасне надання матеріалів.

Зараз Михайло Бекер перебуває в слідчому ізоляторі, у суді він взяв участь за допомогою відеозв’язку.

Адвокат Михайла Бекера Костянтин Глоба, каже, що його підзахисний наразі не є підозрюваним.

«Прокурор, фабрикуючи матеріали справи, звернувся до суду і стверджував, що мій підзахисний є підозрюваним, йому вручили повідомлення про підозру і є всі документи та клопотання. Це не відповідає дійсності. І даний характер дій прокуратури свідчить  про підробку офіційних документів. Наступне - нам представлені лише декілька сторінок експертизи, перші і декілька останніх, які суперечать одна одній. Відповідно, це налаштовує на думку: «Взагалі ці сторінки взяті з однієї експертизи чи ні?». Ми будемо просити суд відмовити у повному обсязі задоволенню клопотань, у тому числі і на підставі поганого стану здоров’я», – зауважив адвокат Костянтин Глоба.

Прокурор Андрій Дяченко зазначає: сторона обвинувачення має право не надавати стороні захисту матеріали в повному обсязі.

«Сторона обвинувачення має право не розголошувати, тому що там є відомості про інших осіб, які причетні до кримінальних правопорушень пов’язаних з реконструкцією мосту. Тому на даний час ми не маємо наміру, і маємо на це право, не надавати у повному обсязі матеріали стороні захисту», – сказав прокурор Андрій Дяченко.

«У документі підтверджено, що стан здоров’я Михайла Бекера, задовільний. Він може утримуватися в умовах державної установи виконання покарань №3», – додав прокурор Артем Листопад.

У судовому засіданні оголошено перерву до завтра.

Раніше Михайлу Бекеру суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб. Він має можливість вийти зі слідчого ізолятора на час досудового розслідування, сплативши заставу в 40 мільйонів гривень. 20 вересня Дніпровський апеляційний суд мав розглянути апеляційну скаргу Михайла Бекера. 

За даними облпрокуратури, 13 вересня у рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом розкрадання бюджетних коштів на ремонті Центрального мосту в Дніпрі, оголосили про підозру семи посадовцям мерії та представникам підрядних організацій. 

Віце-мера міста підозрюють у тому, що у змові з засновником підрядного підприємства та кількома посадовцями, вони внесли «завідомо неправдиві відомості до актів виконаних робіт, зокрема щодо класу бетону тротуарних блоків». Збитки бюджету оцінюють в 29,5 мільйона гривень.