Працівники Нікопольського заводу феросплавів знову пікетують «ПриватБанк» у Дніпрі

13:11, 23 вер. 2019
 
Працівники Нікопольського заводу феросплавів знову пікетують «ПриватБанк» у Дніпрі

Нікопольський завод феросплавів подав до суду із вимогою стягнути з «ПриватБанку» 22 мільйони гривень. Про це Суспільному повідомив директор з юридичних та корпоративних питань Нікопольского заводу  Євген Бовкун. Працівники заводу сьогодні знову прийшли до головного офісу Приватбанку із вимогою повернути 22 мільйони гривень Нікопольскому заводу феросплавів.

«У нас одна вимога - це повернути нам 22 мільйони гривень коштів, які ми заплатили за "ПриватБанк" по кредиту, який він брав у Національному банку України», – сказав Євген Бовкун, директор з юридичних питань Нікопольского феросплавного заводу.

«Ми приїхали з восьмої ранку, і будемо стояти доти, поки не закінчитися їх робочий день , якщо питання не вирішиться ми приїдемо завтра, післязавтра», – зазначив Микола Тольнік, учасник акції.

У «Приватбанку» кажуть: позиції банку щодо вимог заводу незмінні.

«Ви знаєте, наша позиція не змінилась з п’ятниці, і вона, мабуть, не зміниться протягом будь-якого часу, бо наша позиція виходить з правових засад. Ми, банк, не є винним ні за яким договором, ні за якими відносинами з заводом, ми не були учасниками мирової угоди, яку завод підписав з Національним банком України. І це питання не до «ПриватБанку» націоналізованого, це питання до взаємовідносин колишніх власників банку і власників заводу, якими є одні і ті ж особи», – прокоментував Олег Серга, прессекретар «ПриватБанку».

Нагадаємо, 10 років тому підприємство виступило поручителем кредиту «ПриватБанку» в Національному Банку України. Техніка підприємства була заставою у кредиті, який повинні були повернути у 2016 році, чого не відбулося. Нацбанк звернувся до заводу для стягнення застави. Після декількох років судових процесів вони уклали мирову угоду, за якою завод перерахував Нацбанку 22 мільйони гривень.