"Операція "Смерть маршруткам": У Дніпрі розглянуть питання про скасування маршрутів №19 та 62 (ВІДЕО)

17:08, 20 вер. 2019
 

У міській раді планують винести на виконком питання про скасування маршрутів №19 та 62. Замість них на суміжні маршрути планують вивести більше великогабаритних автобусів.  За словами Михайла Тонконого, голови профспілки перевізників, скасування цих маршрутів спричинить незручності для багатьох жителів міста.

Даніїл Петров мешкає на житловому масиві Перемога-6. Щодня їздить до університету на 19-ій маршрутці. Якщо маршрут приберуть, говорить, потрібно буде витрачати у два рази більше часу та грошей.

«Єдиний вихід добиратися до центру на трамваї або пішки, і сідати на 120, а це дуже не зручно. Я вважаю, якщо його відмінять, це буде дуже великий дискомфорт як для студентів нашого ВУЗу так і для студентів МВД. Тобто погано буде. Приберуть, і це буде дуже дорого. 14 гривень в одну сторону», – каже мешканець Даніїл Петров.

Андрій Шумов також кожного дня їздить на цій маршрутці. У разі якщо маршрут ліквідують, має інші варіанти як доїхати. 

«Тут є 10-ий тролейбус, якщо їх ще більше добавлять, то взагалі комфортно буде їздити, можливо, навіть краще з новим транспортом», – зазначає житель мікрорайону.

За словами голови профспілки перевізників Михайла Тонконогого, на сьогодні альтернативи маршрутам 19 і 62  немає. 

«В обох маршрутах і у 19-го і у 62-го, по перше, є сталий пасажиропотік, який не дублюється жодною іншою маршруткою. На відміну від того, що департамент каже, що 19-та дублюється 134-ою. 134-а Має сталий пасажиропотік з придніпровська і на шостій "Перемозі" в неї не те, що стати або сісти в неї, перепрошую, вже рачки не втиснешся. А 62-га, наприклад вивозить мешканців "Перемоги" на лівий берег, це єдина така маршрутка», – сказав Михайло Тонконогий, голова профспілки перевізників.

Іван Васючков, представник транспортного департаменту міськради каже: маршрути планують ліквідувати, щоб замінити маршрутки на більш місткі автобуси

«Це виключно в рамках операції «Смерть маршруткам», тобто для того, щоб укрупнити рухомий склад у місті Дніпро, робиться оптимізація мережі маршрутної. Тобто для того щоб у місті працювали великі автобуси, на які зараз попит у населення.  Мережа маршрутна вимагає оптимізації», – додав Іван Васючков.

Питання про скасування маршрутів планують винести на виконавчий комітет Дніпровської міської ради.