У Дніпрі відкрилась виставка київського художника Юрія Вакуленка «...Ізми» (ВІДЕО)

13:34, 20 вер. 2019
 
У Дніпрі відкрилась виставка київського художника Юрія Вакуленка «...Ізми» (ВІДЕО)

У дніпровському Музеї українського живопису вчора відкрилась виставка київського художника Юрія Вакуленка під назвою “...Ізми”. Автор представив два проєкти “Інфанталізми” та “Арлекініаду” – всього 25 картин, над якими працював понад вісім років.

Автор виставки Юрій Вакуленко каже, що поєднав два артпроєкти саме для дніпровських поціновувачів мистецтва. Перша серія картин має назву “Інфанталізми”, назва походить від титулу "інфанта" — так називали доньок королів Іспанії та Португалії, художник побачив в цьому історичному явищі трагічний зміст.

«Це – людина, яка при народженні вже проживала ціле життя, тобто відношення до інфанта було таке, що вони заздалегідь визначалися, як дорослі царствені з величезним життєвим досвідом, напевно, образи – людьми це важко назвати», – розповів Юрій Вакуленко.

Художник каже, що картини з зображенням Арлекіна мають наштовхнути глядачів на думки про сім’ю, любов та людську природу.

«Перше враження – це, звичайно ж, розмаїття кольорів, тому що настільки цікаві поєднання кольорів і гамма. Самі картини – можна кожну дивитися і розглядати, вона і настрій дає, і багато таких думок з’являється», – поділилась враженнями Ірина Вашуріна, відвідувачка виставки.

Виставка робіт Юрія Вакуленка працюватиме у Музеї українського живопису до 20 жовтня з середи по неділю з 11 до 19 години.