У Солоному мешканці мітингували під селищною радою через якість води

18:20, 19 вер. 2019
 
У Солоному мешканці мітингували під селищною радою через якість води

Близько 50 мешканців зібралися на мітинг під селищною радою через якість водопровідної води. Люди купують воду у магазині, щоб приготувати їжу, почистити зуби або вмитися. Та, що тече з крану, брудна та неприємно пахне — розповіла мешканка Солоного Тетяна Оріщенко.

За її словами, вода поганої якості вже близько 3 років, останні півроку стала ще гіршою. Каже, що боїться заливати таку навіть в електрочайник, а щоб помити посуд, спочатку її відстоює та кип’ятить.

Під час мітингу мешканці Солоного вимагали від селищного голови Михайла Копейка, щоб він сам випив воду, яка за словами є прийнятною. Він це зробив. Селищний голова каже, що проблема в фільтрах на насосно-фільтрувальній станції і коштів на їхню заміну в селища немає.

"Ми не можемо сьогодні на своєму рівні вирішити питання фінансування заміни фільтрів. У нас вже проєктно-кошторисна документація розроблена з 2010 року, переробили наново в 2017 році, але таких коштів в бюджеті сільському ми не знайдемо. Зробити реконструкцію водонапірної станції в селі Військове в цінах 2017 року - це 24, 8 млн грн", - сказав Михайло Копейко.

Надія Демиденко працює на станції фільтрації з 1975 року, каже, що в останній раз повну реконструкцію проводили тридцять років тому. За словами жінки, вода має такий запах і колір, тому що потрібно оновити фільтри.

Зараз в Солоному планують встановити додаткові фільтри у школі та дитячих садках, щоб вирішити проблему хоча б частково.  

Ми направили запит до обласної державної адміністрації з питанням, чи запланована реконструкція насосної станції. Про відповідь повідомимо.