Активісти Save Dnipro: повітря на перехресті проспекту Поля та проспекту Пушкіна не відповідає екологічним нормам

17:13, 19 вер. 2019
 
Активісти Save Dnipro: повітря на перехресті проспекту Поля та проспекту Пушкіна не відповідає екологічним нормам

Повітря на перехресті проспекту Поля та проспекту Пушкіна у Дніпрі не відповідає екологічним нормам. До таких висновків дійшли активісти ініціативної групи Save Dnipro після того, як 17 вересня провели заміри на цьому перехресті. Перевищення норм зафіксували за показниками діоксиду сірки, діоксиду азоту та сірководня.

Активісти проводять подібні дослідження майже кожного тижденя в різних точках міста, встигли перевірити більше трьох десятків локацій.

"Ми зафіксували перевищення за діоксидом сірки, за діоксидом азоту, сірководнем, на грані перевищення вміст дрібнодисперсного пилу. І це нам каже, що повітря в нашому місті не те, що не дуже корисне, воно шкідливо. Такі перевищення концентрації за сірководнем можуть спричиняти запалення, можуть причиняти головні болі, можуть викликати хронічні захворювання, бронхіти та низку інших захворювань. Такі самі речі викликає і діоксид азоту, і діоксид сірки, перевищення яких були зафіксовані", — розповів Суспільному представник ініціативної групи Save Dnipro Ілля Рибаков. 

За даними еколога Олексія Ангурця, по області часто фіксують перевищення показників діоксиду азоту та озону.

"Якщо казати яку, загалом, картину ми бачимо по забруднюючим речовинам в повітрі, то регулярні виміри показують, що доволі часто ми маємо перевищення по таким параметрам, як діоксид азоту, NO2, та озон О3. Тобто це більш-менш регулярно. Інколи ми бачимо, ситуативно, це перевищення по дрібнодисперсного пилу — пм 2,5 — пм 10, це мікрони, ну і, зважаючи на те, де розташована станція, який період часу бувають також пікові перевищення по інших речовинах", — прокоментував заміри активістів Олексій Ангурець.