Заступник міського голови Дніпра офіційно оголошений у розшук

16:26, 19 вер. 2019
 
Заступник міського голови Дніпра офіційно оголошений у розшук

Заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко офіційно оголошений у розшук. Дані про нього з’явились на сайті Міністерства внутрішніх справ України в розділі «Особи, які переховуються від органів влади». 

За оприлюдненою інформацією, датою зникнення 42-річного посадовця є 4 вересня 2019 року. Його розшукують в рамках кримінального провадження, відкритого за статтею 191 та статтею 366 (розтрата майна та службова підробка)  Кримінального кодексу України.

У пресслужбі мерії Дніпра повідомили, що офіційно посадовець наразі перебуває у відпустці.

Раніше в обласній прокуратурі заявили, що трьох посадовців мерії Дніпра, підозрюваних у розтраті понад 29 мільйонів гривень бюджетних коштів під час ремонту Центрального мосту, а також посадовця, який здійснював технічний нагляд, оголосили в розшук «у зв’язку з переховуванням від слідства».

Заступника мера міста підозрюють у тому, що у змові з засновником підрядного підприємства та кількома посадовцями, вони внесли «завідомо неправдиві відомості до актів виконаних робіт, зокрема щодо класу бетону тротуарних блоків». Збитки бюджету оцінюють в 29,5 мільйона гривень.

13 вересня облпрокуратура заявила, що в рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом розкрадання бюджетних коштів на ремонті Центрального мосту в Дніпрі, оголосили про підозру семи посадовцям мерії та представникам підрядних організацій.