Дівчина, яку водій висадив з маршрутки, їхала за копією пільгового посвідчення (ВІДЕО)

18:37, 16 вер. 2019
 
Дівчина, яку водій висадив з маршрутки, їхала за копією пільгового посвідчення (ВІДЕО)

Водій маршрутки, який вчора висадив дівчину, не порушив закон. Про це розповів юрист Андрій Верба.

Нагадаємо, вчора у фейсбуці з’явився допис, у якому Ганна Марго розповідає, як водій маршрутки увечері висадив її доньку, дівчина намагалась проїхати за ксерокопією посвідчення про інвалідність. Жінка у своєму дописі, написала — хоче щоб водія зняли з маршруту.

Ганна Марго розповідає, що знайомі повинні були посадити дівчину на маршрутку. Сама жінка планувала зустріти доньку на іншій зупинці. Приблизно через п’ять хвилин після того, як дівчина сіла в маршрутне таксі, зателефонувала матері.

"Вона мені дзвонить, в істериці, навіть не може мені пояснити що сталось. Мій стан, ви не розумієте, просто майже серце стало. Я не можу нічого зрозуміти, я питаю що сталось, а вона не може мені нічого сказати. Просто істерика, сльози все це. Каже — мене висадили", — каже мати дівчини.

За словами жінки, те, що її доньку пізно ввечері висадили з маршрутки, було стресом для неї самої та для її доньки. Говорить, громадським транспортом користуються рідко, раніше ксерокопія посвідчення всіх задовольняла.

Ігор Кухаренко, водій маршруту номер 58, говорить: "Зупинили пасажири, зайшла дівчина також, років 15-16. Пройшла в салон нічого не сказавши. Я обернувся спитав: “Дівчино, що у вас за проїзд”. На що мені було пред’явлено посвідчення, ксерокопія. Папірець пільгового посвідчення. Законом не передбачено, щоб їздили по ксерокопії. Я ж не їжджу по ксерокопії водійського посвідчення. Я попросив оплатити проїзд або вийти. На цьому інцидент був завершений".

За словами водія, дівчина без істерик, спокійно вийшла на наступній зупинці. Юрист говорить, за законом, водій в цій ситуації має рацію.

"З юридичної точки зору водій, дійсно, правий, оскільки статус особи має підтверджуватись оригіналом посвідчення, яке дає право на певні пільги", — говорить юрист — Андрій Верба