У Дніпрі посадовців мерії та підрядника підозрюють в розкраданні 29,5 млн грн бюджетних коштів на ремонті Центрального мосту

16:38, 13 вер. 2019
 
У Дніпрі посадовців мерії та підрядника підозрюють в розкраданні 29,5 млн грн бюджетних коштів на ремонті Центрального мосту

У Дніпрі посадовців мерії та підприємства-підрядника підозрюють в розкраданні 29,5 млн грн бюджетних коштів під час ремонту Центрального мосту. Про це на брифінгу повідомив начальник відділу прокуратури області Ігор Голубинський. 

За його словами, справа відкрита за фактом привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах й розслідувалась майже рік. Сьогодні правоохоронці провели низку обшуків у приміщеннях мерії та фірми-підрядника, а також за місцем мешкання підозрюваних.

За даними представника прокуратури, підозрюваними є заступник міського голови, двоє начальників управлінь мерії, особа, яка здійснює технічний нагляд, а також засновник, директор та начальник дільниці підприємства-підрядника.

Як сказав Ігор Голубинський, зразки бетону, відібрані на мосту, не відповідають класу бетону, зазначеному в проєктній документації, встановлені металоконструкції також не відповідають проєкту, крім того, була завищена вартість будматеріалів.

«Вказаними посадовими особами внесено завідомо неправдиві відомості до актів виконаних робіт, зокрема щодо класу бетону тротуарних блоків, чим спричинено збитки в розмірі 29 з половиною мільйонів гривень», – сказав Ігор Голубинський.

Як зазначив заступник начальника Управління захисту економіки обласної поліції Володимир Лавренчук, наразі слідчі дії тривають, будуть проводитись додаткові експертизи та встановлюватись причетність інших осіб.

Відповідаючи на запитання журналістів, Ігор Голубинський підтвердив, що одним із підозрюваних є заступник міського голови Михайло Лисенко. Повідомлення про підозру йому вручили заочно.

Сам Михайло Лисенко цю заяву поки не коментував. У пресслужбі мерії журналістам Суспільного повідомили, що він у відрядженні й коментарів не планує.