У Дніпрі представили результати першого етапу реконструкції парку імені Гагаріна

15:10, 12 вер. 2019
 
У Дніпрі представили результати першого етапу реконструкції парку імені Гагаріна

Сьогодні у Дніпрі представили результати першого етапу реконструкції парку імені Гагаріна. Там проклали доріжки, встановили ліхтарі та лави, є доступ до безкоштовного інтернету.  Окрім того, парк імені Гагаріна – перший в Україні природний комплекс з доповненою реальністю.

Тепер у парку Гагаріна, окрім білок, живуть і віртуальні мешканці – червона панда та космонавт, їх можна оживити за допомогою наліпки з QR – кодом. Здебільшого, наліпки розмістилися поміж лавок, щоб відвідувачам було зручно грати та розважатися.

За словами одного з розробників проекту Костянтина Корячка, парк Гагаріна перший в Україні оснастили доповненою реальністю.

«Ми зробили наліпки, які можна шукати в парку, їх сканувати, скачувати цей додаток, потім можна на ці наліпки, зробити фото з цими героями, також можна буде пограти в міні-ігри, які ми теж зробили. Також ми в майбутньому зробимо класні маски, як в месенджері, щоб можна було робити фото з ними, з персонажами», – каже Костянтин Корячко, розробник проекту доповненої реальності.

Ілона – студентка ДНУ. Дівчина каже, що раніше боялася ходити парком Гагаріна через відсутність доріжок та освітлення ввечері. Тепер запрошуватиме друзів з інших університетів для відпочинку після занять.

«Ось вже третій рік я навчаюсь у цьому університеті і взагалі не розуміла, чому парк ДНУ називався парком, тому що він більше схожий на якийсь ліс — неприбраний, багато дерев, немає взагалі лавочок, щоб присісти», – зазначила Ілона Семенюк.

Під час першого етапу реконструкції парку Гагаріна доріжки виклали плиткою, встановили біотуалети, поставили лавочки, що мають підсвітку і розташовані напроти одна одної, аби студенти могли спілкуватися у вільний час. Робочим довелося спиляти старі дерева, у планах — висадити нові.

Другий етап буде завершено 2020-го року. До парку додасться відкритий майданчик для лекцій та тематичних заходів.

«Це буде центральний вхід зроблений, дитячий майданчик в космічній тематиці. На центральному вході на шпилі буде у вигляді супутника, першого супутника радянського, куля, а при повороті цього супутника будуть проектуватися різні сузір’я на землю, а на землі будуть встановлені спеціальні пуфи , які можна буде використовувати і для гри дітей, вони абсолютно безпечні і для того, щоб відпочити, посидіти», – розказав Михайло Рябоконь, голова приватної компанії, що займалась реконструкцією парку

Упродовж 20 днів на території парку імені Гагаріна буде працювати виставковий центр, де можна записатися на екскурсію і спробувати себе у ролі космонавта.

Загалом на перший етап реконструкції парку приватна компанія витратила більше 6 мільйонів гривень.