"Твоя кров рятівна". Співробітники служби з надзвичайних ситуацій у Дніпрі здали донорську кров (ФОТО)

14:52, 12 вер. 2019
 

На Дніпропетровщині до Дня рятувальника працівники служби з надзвичайних ситуацій здали кров. Акція “Твоя кров рятівна” проходить в області 3-ій рік поспіль. Цьогоріч у ній взяли участь 130 рятувальників.

Павло Матвієнко здає кров більше 10 років. Має рідкісну 4-у позитивну групу крові. В акції “Твоя кров рятівна” бере участь щороку.

«Щорічно намагаюсь 3-4 рази здавати. Для цього потрібно якесь внутрішнє почуття, бажання здати кров, допомогти незнайомій людині зовсім», –  сказав Павло Матвієнко, начальник пожежної частини

Рятувальник Євген Охріменко здає кров вперше.

«Інструкції подивився, випив зранку чай і ось прийшов здавати кров. Тим, хто потребує крові хочу допомогти. У нас кожні півроку проходять акції від рятувальників, приходимо, здаємо разом кров. Думаю, це корисна справа для нашого суспільства», – зазначив Євген Охріменко.

Здають кров рятувальники добровільно. Цьогоріч кількість охочих зросла вдвічі, розповідає начальниця сектору медичного забезпечення та медико-біологічного захисту служби з надзвичайних ситуацій Олена Дороніна.

«Зараз ми здаємо кров і створюємо резерв. Кров знаходиться в резерві під наших співробітників. Але коли йде мова про допомогу, ми віддаємо своїх донорів і відправляємо туди, де є потреба цієї крові», – повідомила фахівчиня Олена Дороніна.

Здають кров рятувальники у 5 містах області: Дніпро, Павлоград, Кам’янське, Кривий Ріг, Нікополь.