"Необережне поводження з вогнем та підпал". Є кілька весій пожежі у торговельному центрі на проспекті Поля

13:49, 11 вер. 2019
 

Сьогодні вночі сталася пожежа у торговельному центрі у Дніпрі на проспекті Олександра Поля. Займання помітила місцева мешканка близько 1 години ночі та викликала службу з надзвичайних ситуацій.

За словами начальника управління реагування на надзвичайні ситуації Руслана Мураля, зайнялася обшивка на боковій стіні будівлі. До гасіння залучили 5 одиниць техніки та 16 чоловік особового складу.

"Почула тріск вогнища. От коли воно горить, воно специфічно тріщить. Вийшла, побачила, що на сходиах вже полум’я. Я зателефонувала на 101. За цей час пожежа розгоралася, полум’я було все вище і вище. За 3 хвилини полум’я розгорілося до 4 поверху", - розповіла Юлія Любарщук, свідок.

"Попередніх версій декілька, це необережне поводження з вогнем та підпал. Зараз необхідно вилучити ряд основних елементів, можливих джерел, це могло бути ненавмисне неправильне поводження з вогнем особи. Як говорить досвід, то причиною займання обшивки можуть бути щілини, у які люди кидають недопалок, можливо, проходила якась проводка під цією обшивкою", - зазначив рятувальник Руслан Мураль.