Через відсутність питної води 315 учнів Новопільського НВК шостий день займаються без харчування

17:40, 9 вер. 2019
 
Через відсутність питної води 315 учнів Новопільського НВК шостий день займаються без харчування

Шостий день від початку нового навчального року 315 учнів Новопільського навчально-виховного комплексу займаються без харчування та за скороченою програмою. Причина у відсутності якісної питної води. Сьогодні представники Криворізького відділу лабораторних досліджень вдруге беруть аналізи води на присутність шкідливих бактерій – про це кореспонденти суспільного дізналися від Оксани Овчаренко директорки навчального закладу. Подробиці далі у сюжеті.

Батьків новопільських школярів турбує питання – чи є шкідливі бактерії у питній воді, яка централізовано подається на усе село. Чи джерелом бактерій є застаріла труба, якою вода подається до закладу освіти.

"Люди стурбовані, бо немає чіткої інформації – які аналізи? що найшли?" — каже мати школяра Катерина Кузьмено.

и її замінили сьогодні на нову металопластикову. Через пів години ми здамо аналіз у лабораторію і я думаю усе буде гаразд. Ми не харчувалися, бо не мали дозволу на використання води", — говорить директорка школи Оксана Овчаренко.

За словами Володимира Мелетича, голови Новопільської сільради, аналізи води були взяті на насосній станції, яка забезпечує водою Новопілля.

"На насосній на вході, як звичайно ми беремо, 5 літрів я везу до стандартизації на аналіз — це вже мої інтереси, школа у санстанцію, а я везу у стандартизацію, термін 3-4 дні" — розповів Володимир Мелетич, голова Новопільської сільради.

За словами Сергія Валецького, заступника голови Криворізької РДА, на час проведення аналізів води, уроки у школі будуть скороченими.

"Учбовий процес буде забезпечений, але будуть скорочені уроки, без харчування дітей, буде забезпечено підвіз бутильованої води", — каже Сергій Валецький.

За інформацією фахівців Криворізького відділу лабораторних досліджень обласного лабораторного центру МОЗ України, на проведення аналізу знадобиться не менше трьох-чотирьох днів, після цього стане зрозуміло – чи отримає заклад дозвіл на повноцінне навчання.