Центром Дніпра пройшов марш, приурочений до Дня незалежності України (ФОТО, ВІДЕО)

14:56, 24 сер. 2019
 
Центром Дніпра пройшов марш, приурочений до Дня незалежності України (ФОТО, ВІДЕО)

"Марш волі" до Дня незалежності у Дніпрі розпочався о 10 ранку. Учасники зібраися на алеї Небесної Сотні. Хода вирушила від обласної державної адміністрації проспектом Дмитра Яворницького в напрямку найбільшого в країні флагштока, який розташований біля історичного музею.

 

Крокуючи вулицею, містяни скандували патріотичні гасла, співали пісні та заохочували перехожих долучитись до маршу. На чолі колони маршував військовий оркестр Збройних Сил України.

Більшість учасників маршу складали ветерани АТО та ООС, добровольці, військовослужбовці ЗСУ, які знаходяться на службі, волонтери та  родини загиблих бійців. Також були присутні священнослужителі різних конфесій та спортсмени, зокрема велосипедисти.

 

Були присутні як діти й молодь, так і люди похилого віку.

 

Люди виходили цілими родинами та компаніями.

Багато з них мали при собі національну символіку, прапори та були вдягнуті у вишиванки й футболки з патріотичними принтами.

 
Наприкінці маршруту відбулось спільне виконання Гімну України та хвилина мовчання в пам’ять про загиблих.

Пізніше біля музею АТО відбулась церемонія з нагоди п’ятиріччя створення 43-ого окремого мотопіхотного батальйону “Патріот”. Ветерани підрозділу згадали минуле та вшанували загиблих побратимів.

Текст та світлини: Микита Бондарєв