У Дніпрі відбувся забіг у вишиванках (ВІДЕО)

13:32, 24 сер. 2019
 
У Дніпрі відбувся забіг у вишиванках (ВІДЕО)

На фестивальному причалі у Дніпрі до Дня Незалежності України відбувся забіг “Дніпро Вишиванка Run”. За словами організаторки заходу Світлани Ліщинської, учасники мають бути або у вишиванках, або мати елементи української символіки. Для дорослих довжина дистанції від 2,5 до 10 кілометрів, для дітей — від 100 до 1000 метрів.  

Перед забігом для учасників провели розминку. 

«Це традиційний забіг, який проходить у нас четвертий рік поспіль, з 2016 року ми його проводимо. Ідея виникла у Києві, в одних з організаторів. Ми біжимо на честь нашої країни, бо вважаємо, що ми є найкращим подарунком — здорові й спортивні люди. Сьогодні у нас близько 300 учасників. Це і діти, і дорослі, і діти з особливими потребами. Дистанції різні: від 2,5 до 10 кілометрів для дорослих. Діточки в нас біжать від 100 метрів до тисячі» — розповіла Світлана Ліщинська, представниця ГО «Start Dnipro». 

Людмилі Авраменко 70 років, вона найстарша учасниця забігу. Каже, що займається спортивним орієнтуванням на місцевості 35 років, тому й вирішила взяти участь у забігові. 

«Цей забіг був неважким, але дуже спекотним» — говорить пані Людмила. 

10 кілометрів — найбільша дистанція забігу. Серед чоловіків першим цю відстань пробіг Валерій Буян з Кривого Рогу, серед жінок — Вероніка Калашнікова з Харкова. 

Валерій Буян розповів: «Я займаюсь спортом вже понад 5 років. Сьогодні це більш фановий забіг до Дня Незалежності, тому професійних спортсменів тут немає, тому було досить легко». 

«Незвичайно. Нова дистанція завжди цікава, навіть якщо вона проста, без сюрпризів, але з поворотами. У вас сьогодні дуже спекотно, тому для мене було незвично бігати по такій погоді. Але в цілому, все чудово», — говорить Вероніка Калашнікова