ДБР повідомило про підозру ексначальнику обласної поліції Віталієві Глуховері

17:14, 23 сер. 2019
 
ДБР повідомило про підозру ексначальнику обласної поліції Віталієві Глуховері

23 серпня Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому начальнику Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області Віталію Глуховері. Про це написала на своїй сторінці у фейсбуці перша заступниця директора ДБР Ольга Варченко.

«Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 365, ч. 2 ст. 343 та ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 371 Кримінального кодексу України. Наразі досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Генеральна прокуратура України та за оперативного супроводження Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України. У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років», – зазначила Ольга Варченко.

У суботу, 27 липня, стало відомо, що слідчі Державного бюро розслідувань зареєстрували кримінальне провадження за фактом можливого перевищення влади та службових повноважень начальником ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України). Як ідеться в повідомленні ДБР, 12 вересня 2018 року патрульні поліцейські зупинили автомобіль марки Range Rover, водій якого порушив правила дорожнього руху. За кермом авто перебував водій керівника ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області. "Під час спілкування з патрульними водій ймовірно зателефонував керівнику ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області. Після дзвінка на місце інциденту прибули працівники спецпідрозділу «КОРД» та затримали патрульних поліцейських», – зазначено в повідомленні.

Тго ж дня президент Володимир Зеленський заявив, що вимагає звільнення керівника обласної поліції Віталія Глуховері після оприлюднення інформації про інцидент з патрульними. В МВС поінформували, що розпочато службове розслідування.

 Віталія Глуховерю звільнили з посади.