У Дніпрі відкрили кримінальне провадження за насильство над дитиною (ОНОВЛЕНО)

15:40, 23 сер. 2019
 
У Дніпрі відкрили кримінальне провадження за насильство над дитиною (ОНОВЛЕНО)

У Дніпрі затримали жінку, які підозрюють у тому, що вона тримала дитину на ланцюгу. Про це розповіла речниця обласної поліції Ганна Старчевська. 21-го серпня поліцейські разом зі службою у справах дітей, перевірили будинок де мешкає 56-річна жінка з чотирма дітьми — чотирьох, шести, восьми й 13 років. Для трьох наймолодших дітей жінка — опікун. 

"Звернулись сусіди та повідомили про знущання над дітьми. Ми виїхали на місце та побачили хлопчика прив’язаного до дивану. В нього на шиї був пасок, в нього були зв’язані руки та ноги. Ще до цього, ми цього не бачили, нам повідомила служба у справах дітей, він ще був обмотаний скотчем. Хлопчика звільнила та доправили до лікарні для проведення судово-медичної експертизи. Зараз всі діти вилучення із цієї сім’ї та знаходяться у притулку, з ними працюють співробітники ювенальної превенції та психологи. Зараз вирішується питання, щодо затримання жінки в порядку ст. 208, і в подальшому їй буде обрана міра запобіжного заходу", – каже речниця національної поліції в області Ганна Старчевська.

"Також встановлено, що жінка – опікун дітей – працює директором однієї зі шкіл міста", – йдеться у прес-релізі прокуратури Дніпропетровської області. 

 

За даним фактом у поліції відкрили три кримінальні провадження за ч.2 ст.127, ч.2 ст.146 та ст.166 КК України (катування, незаконне позбавлення волі людини, злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування).