На Дніпропетровщині відкрили найбільшу в Україні металеву підкову (ФОТО)

14:40, 20 сер. 2019
 
На Дніпропетровщині відкрили найбільшу в Україні металеву підкову (ФОТО)

На Дніпропетровщині, в Миколаївській ОТГ Петропавлівського району, відкрили найбільшу в Україні металеву підкову. Про це журналістам UA: ДНІПРО повідомила начальниця відділу культури, туризму, молоді та спорту виконкому Миколаївського ОТГ Інна Чернокнижна.

За її даними, висота підкови складає 3,4 метра, ширина – 2,85 метра. Об’єкт внесли до Національного реєстру рекордів України.

Як розповіла Інна Чернокнижна, металеве зображення підкови, яке є символом ОТГ, встановлений на Герцовій горі, яка вважається найвищою точкою Петропавлівського району. Тут вже вдруге офіційно фіксують рекорд України: торік на горі поставили найбільший в Україні металевий тризуб.

«Ми робимо це для того, аби зробити це місце туристично привабливим. Ми хочемо «розкручувати» цю гору. Вже з наступного року плануємо проводити тут фестивалі та інші заходи», – сказала Інна Чернокнижна.

Ідея створення арт-об’єкту виникла в громаді, її реалізували коштом місцевого бюджету. Виготовив підкову майстер Олександр Набока.

Відкриття нового об’єкту відбулось у рамках велотуру «Велорух єднає громаду». Це був уже третій велофестиваль, організований Миколаївською ОТГ.

Цього року він відбувся у рамках програми активізації громадянського суспільства програми USAID DOBRE. У ньому взяло участь понад 200 велосипедистів з Дніпропетровської, Донецької, Запорізької областей, а також гості з Польщі, США.