330 школярів Васильківського району не зможуть навчатися у своїй школі через незавершений ремонт (ФОТО, ВІДЕО)

17:44, 19 сер. 2019
 
330 школярів Васильківського району не зможуть навчатися у своїй школі через незавершений ремонт (ФОТО, ВІДЕО)

Учні Чаплинської школи не зможуть розпочати навчання 1 вересня у своїй школі. У ній триває капітальний ремонт. За строками: каналізацію, водовідведення та опалення повинні були закінчити до початку навчального року, але фінансування припинили, ремонт поки не проводять.

330 учнів із п’яти сіл Васильківського району не можуть навчатися у своїй школі через ремонт.

У Марини Фоменко син навчається у шостому класі Чаплинської середньої загальноосвітньої опорної школи. Жінка розповідає, ремонт розпочали у грудні 2018-го, під час навчання: замінювали вікна, перекривали дах та інше. На сьогодні головною проблемою залишається система водопостачання та каналізація на поверхах, яку за три місяці канікул не почали робити.

«У нас першого вересня діти йдуть до школи, і ми, батьки, обурені, що дітям немає куди йти. Коли діти навчались у нас був ремонт, у березні розкрили дах, вчасно матеріал не довезли, все текло в класи до першого поверху. Але попри незручності ми готові терпіти, щоб діти змогли навчатись у своїй школі. Зараз же ситуація, що через два тижні до школи, а ми не знаємо куди йти», ‒ розповіла Марина Фоменко.

 

На сьогодні в школі замінили вікна, провели опалення, замінили труби в підвалі, покрили дах, провели фасадні роботи. Для того, щоб діти змогли розпочати навчання у своїй школі, немає води та каналізації.

 

«Печі відключені, заземлення не зроблене, каналізацію вони підвели, а води немає в школі, каналізація не працює, нічого не готово. Перше вересня скоро, просто жах. Стелю як розкурочили, так ось перше вересня на носі, а воно на такому ж етапі й залишилось. Ось такі пройшли ремонтні роботи», ‒ каже мати учня.

 

За словами В’ячеслава Шалімова, представника підрядної організації, яка проводить ремонт, з їхнього боку затримок немає, всі роботи велись за строками, питання тільки у фінансуванні.

 

«У даному районі та області це не єдиний такий випадок, де не виконується графік виконання робіт через тимчасове зупинення фінансування. До першого вересня підрядник мав зобов’язання закінчити погоджений графік робіт, щоб дітям не заважати й дати змогу вчасно розпочати навчання, з найменшими незручностями, але маємо те, що маємо», ‒ говорить В’ячеслав Шалімов.

Ми направили запит до департаменту капітального будівництва облдержадміністрації з питанням, чому припинили фінансування та коли його поновлять. На відповідь чекаємо.

За словами голови райдержадміністрації Сергія Турченюка, на момент ремонту учнів опорної Чаплинської школи переведуть до іншої школи, яка знаходиться поряд, і вони навчатимуться у дві зміни.