Стан травмованого у Селідовому військового стабілізовано

12:14, 16 сер. 2019
 
Стан травмованого у Селідовому військового стабілізовано

Стан військовослужбовця, якого вчора гелікоптером доставили до лікарні імені Мечникова у стані медикаментозної коми, стабілізований. Під час артобстрілу він отримав численні осколкові поранення.

Вчора була проведена операція, в ході якої з ока пораненого дістали осколок.

Сьогодні стан травмованого значно покращився, він прийшов до тями, дихає самостійно Про це повідомив головний лікар Сергій Риженко. Відомо, що пораненому військовослужбовцю Дмитру 34 роки, він служить у ЗСУ, родом з Кривого Рогу. Обставини поранення, яке Дмитро отримав під час служби, наразі вивчає військова прокуратура.


«Поранення отримав минулої ночі близько опівночі, поранення мінно-вибухове, важке. Стабілізований був лікарями Селидівської лікарні, звідки вертольотом терміново доставлений в лікарню Мечникова. При надходженні — кома, дихання на апараті штучного дихання, осколок в оці, велика гематома в малому тазі, відрив уретри від сечового міхура. Лікарі-реаніматологи весь цей час робили все необхідне, щоб врятувати йому життя. Вдалося! В даний час всі життєві функції відновлені, він самостійно дихає, зняли апарат штучної вентиляції легенів, однак йому належить ще пройти кілька операцій», ‒ розповів Сергій Риженко


Операція, яку провели лікарі лікарні імені Мечникова вчора Дмитру, стала 4-тисячною операцією з порятунку життя військовослужбовців у цій лікарні за останні 5 років, сказав головний лікар Сергій Риженко.