Бійці полку "Азов" та жителі міста попрощалися із загиблим військовим (ФОТО, ВІДЕО)

17:47, 14 сер. 2019
 
Бійці полку

14 серпня о 14 годині в Самарському районі міста відбулась жалобна церемонія прощання із молодшим лейтенантом полку спеціального призначення НГУ «Азов» Романом Романенком. На заході були присутні побратими загиблого, ветерани бойових дій, небайдужі жителі міста.

Снайпер полку «АЗОВ» Роман Романенко, позивний «Біч», загинув внаслідок підриву на фугасі на Світлодарський дузі 10 серпня.

За словами командира розвідгрупи з позивним «Хват», ворог не давав українським воїнам забрати тіло загиблого бійця, яке відкинуло від вибухової хвилі на ворожу територію. Таким чином, російські окупанти заманювали українських військовослужбовців у засідку, щоб нанести більші втрати.

  

Командир каже, було здійснено три спроби забрати загиблого товариша по зброї, але ворог не давав це зробити. Під час останньої спроби бійці “Азову” потрапили в засідку. Затягнувся бій на півтори години, обійшлося без втрат.

Дістали загиблого Романа 13 серпня. Українська сторона пропонувала обміняти його на тіло російського найманця, який загинув напередодні, але сторон противника відмовилась забирати його.

Друг родини Анатолій Коваль згадує, що хлопець був цілеспрямованим, займався спортом, мав авторитет серед друзів у школі, університеті, пізніше - серед товаришів по службі.

Ніколи не розповідав про свою роботу, казав, що вам цього не треба”, - згадує Анатолій Григорович.

  

Командир пригадує, що Роман був самовідданий та цілеспрямований, ніколи не боявся найнебезпечніших завдань.

Азов помститься за смерть Романа. Якщо противник думає, що користуючись нашим небажанням ескалації, небажанням нашої влади провокувати ескалацію, може чинити так підступно та безкарно, то він помиляється. […] Я даю слово офіцера, що це не пройде непокараним”, - каже командир “Хват”.

 Текст та світлини: Микита Бондарєв