На Дніпропетровщині затримали двох людей, підозрюваних у крадіжках грошей з банківських рахунків громадян

16:49, 14 сер. 2019
 
На Дніпропетровщині затримали двох людей, підозрюваних у крадіжках грошей з банківських рахунків громадян

На Дніпропетровщині викрили групу людей, підозрюваних в крадіжках коштів з банківських рахунків громадян за допомогою sim-карток. Про це повідомили в пресслужбі обласної поліції.

За даними поліції, правоохоронці провели 7 санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігурантів.

Як поінформували в поліції, справу розслідують слідчі-детективи слідчого управління обласної поліції спільно із працівниками Придніпровського управління кіберполіції в області під процесуальним керівництвом облпрокуратури.

«Правоохоронці встановили, що учасники злочинної групи у період 2018-2019 років незаконно отримували доступ до сім-карток клієнтів ПАТ "Альфа-Банк" та із використанням унікального номеру – паролю клієнтів банку, без відома власників, здійснювали переказ грошових коштів на рахунки сторонніх осіб, внаслідок чого систематично одержували грошові кошти в банкоматах та касах банківських установ, розташованих на території Дніпропетровської області», – йдеться в повідомленні.

Поліцейські повідомили, що вилучили банківські платіжні картки, sim-картки, стартові пакети мобільних операторів, комп’ютерну техніку, чорнові записи у фігурантів.

Відкрите кримінальне провадження.

Наразі затримано двох осіб, їм оголошено про підозру. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.