У Жовтих Водах виставили на продаж бронзовий пам’ятник Леніну, демонтований 5 років тому

16:18, 13 сер. 2019
 
У Жовтих Водах виставили на продаж бронзовий пам’ятник Леніну, демонтований 5 років тому

У Жовтих Водах виставлено на продаж бронзовий пам’ятник Леніну, демонтований 5 років тому. Про це повідомив мер міста Володимир Абрамов.

За його даними, у лютому 2014 року, згідно з рішенням сесії міськради, монумент був знятий з постаменту й відправлений на зберігання до КП ВЖРЕО.

Наразі відділ примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Дніпропетровській області включив об’єкт до опису арештованого майна комунального підприємства і виставив його на продаж через борги комунальників.

Як поінформував Володимир Абрамов, мова йде про 6-тонний бронзовий пам’ятник, споруджений ще у 60-ті роки минулого століття. З аукціону його хочуть продати як металобрухт.

Міський голова заявив, що вимагатиме скасування продажу пам’ятника через суд, адже вважає оборудку незаконною: скульптура належить місту, а не комунальному підприємству, а ще - має історичну цінність.

«Я дав завдання нашому юридичному відділу до кінця тижня підготувати позовну заяву. Якщо ми не встигнемо домогтись через суд скасування продажу скульптури, то будемо звертатись до поліції із заявою про злочин, адже мова йде про спричинення шкоди громаді, бо це майно належить громаді», – сказав Володимир Абрамов.

Суспільне підготує запит до виконавчої служби Головного управління юстиції у Дніпропетровській області.

8 серпня торги з продажу пам’ятника Леніну не відбулися через відсутність допущений учасників. Аукціон перенесено на 28 серпня.