Лікар-травматолог Іван Жердєв отримав орден Святого Пантелеймона в номінації Кращий лікар України (ВІДЕО)

16:17, 13 сер. 2019
 
Лікар-травматолог Іван Жердєв отримав орден Святого Пантелеймона в номінації Кращий лікар України (ВІДЕО)

Завідувач відділення травматології та ортопедії обласної лікарні імені Мечникова Іван Іванович Жердєв отримав орден Святого Пантелеймона в номінації Кращий лікар України. Іван Жердєв працює в лікарні імені Мечникова більше ніж 40 років, понад 30 років -  завідувачем відділення травматології та ортопедії. У 1977 році він закінчив на той час Дніпропетровський медичний інститут, вступив до інтернатури та два роки відслужив лікарем в армії.

 

«У кожного своя дорога, і я ніколи не сумнівався і не шкодував про те, що я вибрав», ‒ каже Іван Жердєв.

 

Робочий день доктора Жердєва починається о 7 ранку і триває стільки, скільки необхідно, каже Іван Іванович.

 

«Скільки потрібно, стільки й знаходимося тут. Бувають різні дні і різне навантаження. Графіка роботи у нас немає, тому що бувають виклики й в вихідні дні й у святкові дні. Така у нас спеціальність, що ми весь час напоготові», ‒ говорить лікар.

 

Від початку бойових дій на сході країни в лікарні імені Мечнікова лікували більше ніж 3000 поранених військовослужбовців, більше ніж 500 з них Іван Іванович оперував власноруч.

 

«Стати кращим лікарем країни дуже не просто. Іван Іванович це звання заслужив своєю останньою п’ятирічною роботою, коли тижнями він жив в лікарні Мечникова. Прооперував особисто 523 воїнів, рятуючи не тільки життя, але і кінцівки, і рухливість і майбутнє цих хлопців», ‒ розповів головний лікар лікарні ім. Мечнікова Сергій Риженко

 

Сергій Риженко розповів, що Іван Іванович працював багато та старанно, чим нашкодив власному здоров’ю, після чого допомога лікарів знадобилась йому. Іван Іванович каже, в той час, про себе не думав.

 

«Коли ми в перший раз побачили цих хлопчиків двадцятирічних, у яких не було кінцівок, а це згаслий погляд і все інше, було зрозуміло і сумніватися не доводилося, що треба було ставати й робити. На те ми й лікарі», ‒ каже Іван Жердєв

 

Тарас Гаценко працює разом з Іваном Івановичем 5 років та називає його своїм вчителем.

 

«Все, що Іван Іванович робить, потрібно всьому вчитися, поки є така можливість», ‒ говорить Тарас Гаценко ортопед-травматолог лікарні ім. Мечнікова.

 

Іван Іванович отримав Орден Святого Пантелеймона 7-го серпня. Цю нагороду порівняють із медичним «Оскаром».

 

«Напевно, це найцінніше, це не пишномовні слова, бачити, як одужує пацієнт — що може бути для лікаря краще. Його вдячний погляд і все інше. Це здорово, особливо наша спеціальність, коли підіймаєш людину на ноги, вона починає ходити. Це все, звичайно, приносить велике задоволення від своєї роботи», ‒ каже Іван Жердєв.